”Tänk om alla kunde hitta det jobb som är inspirerande, motiverande och alldeles, alldeles helt rätt?”

Idag kom en kund till mig och berättade att hen nu hittat just DET jobbet!

Jag blev alldeles varm när jag såg hens entusiasm och glädje när hen berättade hur det hade gått till. Det var inte en helt rak väg dit men allting är inte lätt och det gäller att inte ge upp.

Hen hade för ca 6 månader sedan sökt just DET jobbet men inte ens kommit på intervju. 5 andra var utvalda till intervjun. När hen fick reda på att hen inte gått vidare väcktes en känsla av ledsamhet och nedstämdhet för det var ju just DET jobb som hen verkligen ville ha!

Under våra samtal har hen visade en nyfikenhet på att ta reda på vilka egenskaper och drivkrafter som hen har, tagit fram vilka färdigheter och kunskaper som finns och vilka hen vill använda. Detta har gjort att hen har blivit tydligare mot sig själv för att hitta just DET jobbet!

Hen fortsatt att jobba vidare med att söka de näst bästa jobben.

För några veckor sedan blev hen uppringd av arbetsgivaren till DET jobbet! Det hade uppstått en pensionsavgång och de ville att hen skulle komma på intervju. De hade resonerat sig fram till att inte lägga ut annonsen igen utan titta igenom de som sökt till den tidigare tjänsten. Där fann de hens ansökan!!

Tur? Ja, kanske lite, men hen hade också lagt tid på att ställa frågor om tjänsten både innan och efter, hittat personer som kunde lägga gott ord för hen och på så sätt ”strö” hens namn på lite olika sätt.

Alltså, ge inte upp! Din ansökan kan sparas och DET jobbet finns där!

Jag önskar hen ett stort lycka till och grattis till den arbetsgivare som nu får en medarbetare som med både motivation och glädje tar sig an just DET jobbet!

 

GOOD LUCK!!!

 

6 tips för snabb återgång i arbete efter sjukskrivning!

Här får du 6 användbara tips för att stötta din medarbetare vid en sjukskrivning. Dessa kan även användas för att förhindra sjukskrivning.

Var så god! Inom kort kommer tipsen till din mail!